ГоловнаСвіт

Боєць ММА втік з прокуратури в Брянську, де його блокували чеченські силовики

Чеченські поліцейські не давали бійцеві вийти з будівлі, наполягаючи на тому, що він перебуває у федеральному розшуку.

Чемпіон світу зі змішаних єдиноборств за версією World Mixed Martial Arts Federation Мурад Амрієв утік з будівлі прокуратури Брянська, де його заблокували чеченські силовики.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на "Комітет із запобігання катуванням".

Юрист організації Сергій Бабинець розповів, що Амрієв утік через вікно, після чого сів у машину до своїх знайомих і поїхав. За словами юриста, по будівлі брянської прокуратури "вільно переміщалися чеченські силовики".

Уранці 6 червня Амрієва привезли в прокуратуру з ізолятора тимчасового утримання. Після цього "Новая газета" повідомила, що до місця події прибули оперативники МВС Чечні в цивільному та бійці спецназу.

Адвокат Амрієва Петро Заїкін розповів "Медіазоні", що чеченські поліцейські не давали Амрієву вийти з будівлі, наполягаючи на тому, що він перебуває у федеральному розшуку. Однак документів про це на вимогу адвоката вони не надали. На запитання Заїкіна про те, на підставі якої статті Амрієва оголошено в розшук, чеченський оперативник відповів: "Та яка різниця". Запис і розшифровку бесіди подає "Новая газета"

4 червня Амрієва затримали в Брянській області, коли він їхав з України в Москву, за підозрою у використанні підроблених документів. У "Комітеті з питань запобігання катуванням" стверджують, що в паспорті Амрієва є помилка, допущена з вини співробітника паспортного столу.

У 2013 році Амрієва затримали в Чечні. Тоді ж він поскаржився в "Комітет із запобігання катуванням" і розповів, що його викрали і катували місцеві силовики. Одним із них, як стверджує Амрієв, був високопоставлений співробітник правоохоронних органів Чечні. За інформацією правозахисної організації "Меморіал", Амрієва викрали, щоб змусити його старшого брата повернутися з Німеччини в Чечню. Також правозахисники стверджують, що високопоставлений чеченський поліцейський оголосив Мураду Амрієву "кровну помсту".

Нагадаємо, 30 травня голова Чечні Рамзан Кадиров "запросив" президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Анґелу Меркель відвідати Чечню, щоб "знайти істину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram