ГоловнаСвіт

Кадиров "запросив" Макрона і Меркель у Чечню "шукати істину"

Чеченський лідер заявив, що європейські лідери керуються "неправдивою інформацією",

Кадиров "запросив" Макрона і Меркель у Чечню "шукати істину"
Рамзан Кадыров
Фото: http://vesti.az

Голова Чечні Рамзан Кадиров "запросив" президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера ФРН Анґелу Меркель відвідати Чечню. 

Про це він написав у своєму телеграм-каналі

"Не варто звинувачувати російські ЗМІ в наклепі, а самим у цей час керуватися помилковою інформацією. Президент Франції Макрон, узявши з собою Меркель, у пошуках істини може відвідати Чеченську республіку. Двері відчинені", - написав Кадиров. Про яку саме "неправдиву інформацію" йдеться, голова Чечні не уточнив.

Окрім того, він навів уривок з монологу героя п'єси Грибоєдова "Горе від розуму" Олександра Чацького і написав, що "європейським лідерам і всім співчуваючим їм, а також тим, хто відстоює інтереси не своєї країни, вже давно відповів Грибоєдов".

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон домовився з Володимиром Путіним разом відслідковувати ситуацію з геями в Чечні. "Ми говорили про ЛГБТ у Чечні, а також про НКО в Росії. Я дуже чітко вказав президентові Путіну, чого очікує Франція з цього питання, і ми домовилися, що будемо регулярно відслідковувати ситуацію разом", - заявив Макрон за підсумками зустрічі з Путіним. Крім цього, під час прес-конференції Макрон назвав російський телеканал Russia Today і агентство Sputnik розповсюджувачами пропаганди і неправдивої інформації.

На початку травня втрутитися в ситуацію з переслідуванням геїв у Чечні Путіна попросила канцлер ФРН Анґела Меркель. Про це вона оголосила на прес-конференції за підсумками зустрічі з Путіним у Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram