ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа намагалася зняти санкції з нафтової галузі Росії, - The Daily Beast

За скасування обмежень виступав член Ради національної безпеки США.

Адміністрація Трампа намагалася зняти санкції з нафтової галузі Росії, - The Daily Beast
Фото: www.tatar-inform.ru

Адміністрація президента США Дональда Трампа наприкінці березня розглядала можливість зняття санкцій із російської нафтової індустрії, пояснюючи це тим, що скорочення виробництва в Росії може зашкодити американській економіці.

Про це повідомляє The Daily Beast

Проте Держдепартамент США зміг переконати адміністрацію, що зняття санкцій зашкодить енергетичному сектору США, відзначає видання.

В електронному листуванні, яке виявилося в розпорядженні The Daily Beast, представник Держдепу пояснює, що пом'якшення санкцій означатиме заохочення Москви без отримання чогось натомість.

За скасування обмежень виступав член Ради національної безпеки США Кевін Харрінгтон. Він відзначав, що введені США заходи не завдають особливої шкоди Росії і тому не мають сенсу, розповів співрозмовник видання.

Нагадаємо, 2 червня повідомляли, що Трамп збирався зняти санкції з Росії відразу після інавгурації, проте відмовився від цієї ідеї через тиск із боку Конгресу.

США ввели санкції проти Росії в 2014 році через окупацію Криму та участь РФ у конфлікті на сході України. Під санкції потрапили декілька фізичних осіб і компаній, а також оборонних підприємств і банків з державною участю. Банкам, зокрема, було обмежено доступ до американського ринку капіталу. Активи фізичних осіб на території США були заморожені. Санкції проти "Роснафти" торкнулися надання їй довгострокового фінансування, а також нових проектів з розробки потенційних родовищ.

Як повідомляли раніше сьогодні, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Трамп має намір спробувати "перебудувати" відносини з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram