ГоловнаПолітика

Яценюк: ніде в порядку денному не стоїть питання про зняття санкцій з РФ

Зараз на порядку денному - змусити Росію відновити територіальну цілісність української держави.

Яценюк: ніде в порядку денному не стоїть питання про зняття санкцій з РФ

"Увесь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери чудово усвідомлюють, яку Росія ставить для нас загрозу. Всі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам-членам НАТО і «Великій сімці»", - про це лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк сказав у програмі "Події тижня" на телеканалі "Україна" в неділю, 4 червня.

Він зазначив, що перед тим, як нова адміністрація США прийшла в Овальний кабінет, "було дуже багато занепокоєння": "Зараз, після своїх зустрічей у Вашингтоні та в Оттаві, я можу чітко сказати, що ситуація краща, ніж ми очікували. Вся американська машина прекрасно усвідомлює, хто винен у цій війні, - її почала Російська Федерація".

Він нагадав, що в ЗМІ звучали ідеї "що, можливо, Сполучені Штати знімуть санкції з Москви". Лідер "Народного фронту" наголосив, що зараз можливість цього "дорівнює нулю". При цьому він також нагадав, що зараз у Сполучених Штатах триває розслідування щодо впливу Російської Федерації на виборчий процес у США.

"На моє переконання, весь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери чудово усвідомлюють, яку Росія становить для нас загрозу", - зазначив він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що зараз "іде напрацювання стратегії, яким чином змусити Росію виконувати Мінські угоди": "З боку Путіна немає ніякого бажання повернути Україні українські території".

"Тому всі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам-членам НАТО і «Великій сімці». І це було підтверджено під час недавніх зустрічей як країн-членів НАТО, так і «Великої сімки»", - зауважив він.

"Ніде немає в порядку денному питання про зняття санкцій з РФ. Зараз на порядку денному - змусити Росію відновити територіальну цілісність української держави", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram