ГоловнаПолітика

Адвокат заявив, що в заарештованого екс-начальника луганської податкової стався серцевий напад

Захист готує апеляцію на арешт Антипова і збирається звернутися до омбудсмена. 

Адвокат заявив, що в заарештованого екс-начальника луганської податкової стався серцевий напад
Фото: Сергей Нужненко

У колишнього голови податкової служби Луганської області та екс-голови Луганської облдержадміністрації Олександра Антипова  стався серцевий напад.

Про це заявив його адвокат Ігор Чудовський, передає Громадське.

"Щойно зустрівся зі своїм підзахисним Антиповим в ІТТ ГУ НП Києва. Стан здоров'я викликає у мене тривогу: вночі був серцевий напад, до ІТТ приїжджала швидка медична допомога", - повідомив Чудовський.

За його словами, захист готує апеляцію на рішення суду про арешт Антипова. А також збирається звернутися до омбудсмена.

Нагадаємо, 2 червня екс-начальника луганської податкової помістили під варту за новим обвинуваченням у легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн.

Спочатку Антипова повідомили про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 364 (зловживання службовим становищем), а суд визначив заставу 15 млн гривень без взяття під варту. Однак грошей Антипов у зазначений термін не вніс. 30 травня Антипову висунули ще одну підозру - за ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу. В рамках цієї справи суд заарештував колишнього податківця.

Як повідомлялося, Антипова і ще 22 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами для обрання запобіжного заходу. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств у обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram