ГоловнаПолітика

"Кримського диверсанта" Захтея суд залишив у СІЗО до серпня

Так, загальний строк арешту Захтея складе 11 місяців і 28 днів.

"Кримського диверсанта" Захтея суд залишив у СІЗО до серпня
Фото: ФСБ РФ

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 2 червня продовжив термін утримання під вартою для "кримського диверсанта" Андрія Захтея до 7 серпня, передає Крым.Реалии.

Так, загальний строк арешту складе 11 місяців і 28 днів, розповів адвокат Захтея Олексій Ладін.

"Слідчий вкотре сказав, що Захтей "може продовжити погрожувати свідкам". На цілком резонне питання захисту - "коли він починав погрожувати свідкам?" - ніякої відповіді не надійшло. Вказали, що є підстава вважати, що Захтей, будучи громадянином України, може сховатися від органів попереднього слідства та суду", - пояснив мотивацію російського слідчого адвокат.

Ладін повідомив, що цю постанову буде оскаржено в апеляційній інстанції як необхідний захід для подачі скарги в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, українці Андрій Захтей і Євген Панов були затримані на початку серпня 2016 року за звинуваченням у підготовці диверсій в Криму. Спочатку вони дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши про тортури у ФСБ. На початку грудня 2016 року і Євген Панов, і Андрій Захтей направили в Слідчий комітет Росії заяви про тортури з боку ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Захтей і Панов збрехали про те, що їх катували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram