ГоловнаПолітика

Фігурант "справи кримських диверсантів" визнав вину, - адвокат

Редван Сулейманов перебуває під арештом в Сімферопольському СІЗО.

Фігурант "справи кримських диверсантів" визнав вину, - адвокат
Фото: ФСБ РФ

Фігурант "справи кримських диверсантів" Редван Сулейманов в суді визнав провину, але не погодився з пред'явленим йому обвинуваченням у заподіянні великої шкоди. Про це 6 квітня заявив кримський адвокат Еміль Курбедінов, повідомляє Крим.Реалії.

Відеозвернення адвоката оприлюднено на сторінці в Фейсбуці громадської організації "КримSOS".

Обвинувачений в участі в "українській диверсійній групі" Редван Сулейманов перебуває під арештом в Сімферопольському СІЗО, у його справі триває слідство. Підконтрольний РФ Київський районний суд в Криму 20 березня 2017 року продовжив арешт Сулейманову.

За словами адвоката, 6 квітня відбулося перше судове засідання по суті, на ньому допитано одного свідка - співробітника кримської "самооборони", який під час патрулювання став свідком того, як Редвана Сулейманова опитували співробітники поліції. Після зачитування обвинувального висновку на суді, запитали думку Редвана Сулейманова з цього приводу, сказав адвокат.

"Він сказав, що провину в принципі визнає, але не згоден з тими мільйонними збитками, які потерпілі - це представники аеропорту, вокзалів, поромної переправи, намагаються пред'явити йому. Він сказав, що в тій частині він абсолютно не згоден, і немає жодного документа, який підтверджує такі збитки. Це дійсно так. Є навіть експертний висновок, де експерт каже, що неможливо встановити будь-які збитки з приводу того, що там сталося", - пояснив Еміль Курбедінов.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі в ході зіткнення прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Було оголошено, що затримано водія автобуса Запорізької АЕС Євгена Панова і виконроба з Євпаторії, який має кримінальне минуле, Андрія Захтея.

12 серпня Росія назвала ім'я третього затриманого у справі про "кримських диверсантів". Редвана Сулейманова затримано 30 липня біля аеропорту Сімферополя, де знімав фотографії. Нібито це робилося на замовлення українського "куратора" по імені Павло Миколайович (прізвище невідоме) для визначення місць для закладення вибухових пристроїв.

Сулейманов розповів ФСБ під час допиту, що проживає в Запоріжжі. У жовтні 2015 року його "завербували" на зарплату 3-4 тисячі гривень на місяць. Позивний Сулейманова - "Юзеф". Його завданням було збирати на території Криму військову інформацію і передавати "куратору".

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram