ГоловнаПолітика

Порошенко випустив відеозвернення у зв'язку з рішенням Європарламенту щодо безвізу

"Україна - частина об'єднаної Європи, від Лісабона до Харкова, і ми поділяємо спільні цінності".

Порошенко випустив відеозвернення у зв'язку з рішенням Європарламенту щодо безвізу
Фото: http://www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко випустив відеозвернення у зв'язку з рішенням Європарламенту надати безвізовий режим Україні.

"Безвіз" матиме неабияке практичне значення для багатьох громадян. Майже три мільйони українців уже отримали або зараз отримують біометричні паспорти, необхідні для безвізових поїздок. Тільки за 2016 рік українці більш ніж 15 мільйонів разів перетнули державний кордон з країнами Європейського Союзу", - зазначив він.

За його словами, і Уряд, і вся влада повинні наполегливо працювати над тим, щоб кількість співгромадян, які фінансово можуть собі дозволити подорожі в Європу, рік від року зростала.

"Але рішення Європарламенту - це значно ширше, ніж вільні подорожі і свобода пересування. Це - ще більші гордість за українське громадянство і привабливість українського паспорта. Це - символ належності України до спільного європейського цивілізаційного простору. Це яскравий маркер того, що Україна - частина об'єднаної Європи, від Лісабона до Харкова, і ми поділяємо спільні цінності. Це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, успішності і незворотності нашого курсу на інтеграцію в Європу", - додав Порошенко.

Також він назвав сьогоднішнє голосування визнанням Європейським парламентом глибини реформ в Україні. Порошенко нагадав, що план дій з досягнення критеріїв, необхідних для візової лібералізації, складався з півтораста пунктів, і вони всі були виконані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram