ГоловнаПолітика

В Україні запрацювала база даних недійсних і втрачених паспортів

Сервіс допоможе захиститися від шахрайських схем.

В Україні запрацювала база даних недійсних і втрачених паспортів
Фото: http://mvs.gov.ua

Державна міграційна служба запустила новий онлайн-сервіс - базу даних недійсних, вкрадених або загублених документів, що засвідчують особу.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Відзначають, що паспорти-книжечки старого зразка, які видавали в Україні з 1994 року, не мають достатнього захисту від підробок.

"З урахуванням того, що перехід на нові ID-паспорти розрахований на кілька років, швидка, проста та безкоштовна перевірка достовірності паспорта стане ефективною страховкою від шахраїв, які використовують підроблені паспорти для шахрайських схем", - сказано в повідомленні.

Новий сервіс надає можливість перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних МВС, а також у базі даних ДМС, яка здійснює облік документів, визнаних недійсними "без криміналу" - наприклад, у результаті псування або втрати.

Новий онлайн-сервіс дозволяє за серією та номером перевірити не тільки внутрішній і закордонний паспорти, а й низку інших документів, що засвідчують особу.

Зараз сервіс працює в тестовому режимі. МВС запрошує користувачів приєднуватися до процесу тестування і поліпшення. З цією метою на сторінці передбачена спеціальна опція для зауважень і пропозицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram