ГоловнаПолітика

Порошенко порівняв Росію зі світом "Населеного острова"

"Росія хоче кинути нас у світ, описаний Стругацькими. Массаракш, світ навиворіт".

Порошенко порівняв Росію зі світом "Населеного острова"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко порівняв нинішню Росію зі світом, описаним у романі братів Стругацьких "Населений острів".

Таку аналогію він провів під час свого виступу на Київському форумі з питань безпеки,

"Росія хоче кинути нас у світ, описаний братами Стругацькими в їхній знаменитій книзі "Населений острів". Массаракш, світ навиворіт. Світ, яким керує олігархія Невідомих Отців. Їхній єдиний інтерес - утримувати владу й отримувати задоволення від влади. Ця влада спирається на репресії, втому людей, невігластво і страх. Вежі-випромінювачі та переслідування дисидентів дозволяють зберігати лояльність. Не бачите схожості?" - заявив Порошенко.

Він зазначив, що Росія підриває демократичні цінності для просування альтернативного порядку денного, використовуючи для пропаганди сучасні "вежі-ретранслятори" - засоби масової інформації.

"Кремль розглядає територіальну експансію як "благородну мораль" і "історичне призначення". З окупацією Криму і Донбасу цей "населений острів" репресій і беззаконня розширює свої кордони. Російські олігархічні "Невідомі Отці" роблять усе, щоб укласти союз з євроскептиками і націоналістами. ми чули їх вчора під час дебатів в Європейському парламенті. Ми чули їхні аргументи. Більшість із них, на жаль, написані в Кремлі. Їхня мета - перша, підірвати спадок західних отців-засновників зсередини, і друге, збудувати альтернативну Європу, власний Массаракш, заснований на їхніх альтернативних цінностях", - сказав Порошенко.

Книга "Населений острів" розповідає про землянина 22 століття, який потрапив на невідому планету. Його космічний корабель зазнає аварії на планеті Саракш, потрапляючи в апокаліптичний і жорстокий світ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram