ГоловнаПолітика

Рада розгляне законопроект про Конституційний Суд наступного тижня

Депутати дискутують з приводу правки про нотаріат

Рада розгляне законопроект про Конституційний Суд наступного тижня
Архив
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розгляне законопроект про Конституційний Суд у цілому наступного тижня. Про це під час пленарного засідання заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Спікер пояснив, що депутати технічно не зможуть розглянути в один день "два системні законопроекти: про ринок електроенергії та Конституційний Суд".

Він зазначив, що до законопроекту про Конституційний Суд подано близько тисячі правок.

"Учора після дискусії ми погодилися, що два такі важливі й об'ємні законопроекти буде важко розглянути, адже в законопроект про ринок електроенергії також подано понад 700 правок", - сказав Парубій.

За його словами, "було вирішено перенести розгляд законопроекту про Конституційний Суд на наступний тиждень".

За інформацією джерел LB.ua у фракціях БПП і "Народний фронт", таке рішення ухвалили, оскільки на цей момент голосів за прийняття законопроекту про КС у залі парламенту не вистачає. Зокрема, каменем спотикання стала поправка до законопроекту, ініційована Міністерством юстиції, яка стосується нотаріату. Мін'юст пропонує наділити помічників нотаріусів зі стажем понад 7 років правом претендувати на посаду державного нотаріуса. У фракції БПП виступають проти такої норми і пропонують ставити її на підтвердження перед голосуванням за законопроект у цілому. "Народний фронт" наполягає на голосуванні цієї правки разом із законопроектом, оскільки побоюється відхилення правки.

Нагадаємо, заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов у коментарі LB.ua заявив, що сподівається на ухвалення законопроекту про КС в цілому до пасхальної перерви в роботі Верховної Ради (з 17 квітня по 15 травня).

У свою чергу, суддя Конституційного Суду України Станіслав Шевчук уточнив, що в разі неприйняття законопроекту протягом тривалого періоду «Конституційному Суду не залишиться нічого іншого, як прийняти зміни до регламенту, але такі дії дуже дискусійні».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram