ГоловнаПолітика

У Європарламенті завершилися дебати щодо безвізу для України

У ЄП констатували, що Україна "перевершила очікування" у виконанні вимог для безвізового режиму.

У Європарламенті завершилися дебати щодо безвізу для України
Фото: EPA/UPG

У Європарламенті завершилися дебати щодо безвізового режиму для України, передає 112 Україна.

Під час дебатів більшість депутатів виступили за безвіз для України, наголосивши, що Україна виконала всі умови. Голосування безвізу для українців у Європарламенті відбудеться завтра.

Зокрема, депутат Європарламенту від Німеччини, член Комітету у закордонних справах Міхаель Галлер заявив, що Україна втілила не тільки технічні, але і політичні зміни. Він підкреслив, що реформи втілюються повільно, але варто враховувати бойові дії на сході країни.

Водночас депутат ЄП від Нідерландів Беатрікс фон Сторк пригадала Порошенку його майно та документи про офшори, які були опубліковані під час скандалу PanamaLeaks. Сторк підкреслила, що в Україні високий рівень корупції.

У Європарламенті також розкритикували введення обов'язкового декларування доходів для членів НГО.

За інформацією УНІАН, польський депутат від політичної групи "Європейська народна партія" Міхал Боні, який виступав від імені доповідача Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Марії Габріель, заявив, що Україна у виконанні вимог для введення безвізового режиму з Європейським Союзом "навіть перевершила очікування" у плані втілення реформ.

"Україна досягла всіх вимог, встановлених Євросоюзом, і навіть перевершила очікування з погляду довгострокових реформ", - підкреслив Боні, посилаючись на доповідачку Габріель.

Нагадаємо, переговори про надання безвізового режиму для громадян України тривали з 2008 року. Як визнали в ЄС, Україна успішно виконала всі 144 зобов'язання в рамках візового діалогу.

2 лютого Європарламент скасував візи для громадян Грузії. Спочатку Україна і Грузія мали отримати безвізовий режим разом, проте пізніше цей процес розділили.

28 лютого в Євросоюзі відбулися тристоронні переговори між Єврокомісією, європейським Парламентом і Радою Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму для України. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що ЄС введе безвізовий режим для України до літа 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram