ГоловнаПолітика

Кабмін створив Нацраду з розвитку науки і технологій

Засідання будуть проводити щонайменше чотири рази на рік, а очолюватиме їх прем'єр-міністр.

Кабмін створив Нацраду з розвитку науки і технологій
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів створив Національну раду з питань розвитку науки і технологій.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу.

"Нацрада з питань розвитку науки і технологій є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, який створюється при Кабміні з метою забезпечення ефективної взаємодії представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки для формування та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Нацрада буде діяти за принципом двопалатного органу і буде складатися з наукового та адміністративного комітетів, які будуть мати однаковий кількісний склад - по 24 людини.

Основною формою роботи нацради буде спільне засідання комітетів, на яких, зокрема, будуть ухвалювати рекомендації Кабміну щодо розвитку української науки.

Засідання будуть проводитися в разі потреби, але щонайменше чотири рази на рік, а очолюватиме їх прем'єр-міністр.

До складу адмінкомітету увійдуть представники центральних органів виконавчої влади (не нижче від заступників керівників), Національної академії наук і національних галузевих академій наук (не нижче від віце-президентів), обласних (міських) державних адміністрацій регіонів, на території яких зосереджений значний науковий потенціал (не нижче від заступників голів державних адміністрацій), державних органів, що відповідають за наукову сферу, великих наукомістких підприємств, наукових установ, університетів, академій, інститутів і інноваційних структур.

До складу наукового комітету увійдуть вчені, які є лідерами наукової спільноти, мають видатні наукові досягнення, бездоганну наукову репутацію і довіру в науковому середовищі.

Члени наукового комітету обиратимуться ідентифікаційним комітетом на конкурсній основі, а персональний склад цього комітету буде затверджуватися урядом.

Створення Ради дозволить перейти до конкурсної схеми фінансування науки.

Нагадаємо, у висотній будівлі біля так званої "тарілки" на Либідській в Києві створять Музей науки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram