ГоловнаПолітика

Група депутатів і активістів Дніпра вимагає від НАБУ і ГПУ розслідування стосовно керівництва міськради

"Самопоміч" закликала своїх представників скласти мандати.

Група депутатів і активістів Дніпра вимагає від НАБУ і ГПУ розслідування стосовно керівництва міськради
Вячеслав Мишалов
Фото: vesti.dp.ua

Ініціативна група з числа депутатів міської ради Дніпра, громадських активістів і військовослужбовців закликає керівників ГПУ, НАБУ та Нацполіції розслідувати діяльність членів фракції "Об'єднання "Самопоміч" у міськраді Дніпра - секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії Артема Хмельникова - і порушити проти них кримінальні справи, повідомляють "Українські новини"

До складу ініціативної групи увійшли: депутат міської ради Дніпра ("Блок Петра Порошенка "Солідарність") Дмитро Хозин, депутат міської ради Дніпра, член політичної партії "УКРОП", (позафракційний) Дмитро Погребов; депутат міської ради Дніпра ("Громадська сила") Катерина Збарська, учасник бойових дій Олексій Юрченко, громадська активістка Аліада Мансурова-Канкава, заступник голови правління ГО "Платформа Громадський Контроль" Денис Селін і інші.

Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, компанії, що мають стосунок до батька секретаря міськради Дмитра Мішалова, "виграли" тендери на загальну суму понад 450 млн грн, серед яких - великі інфраструктурні проекти.

"Сьогодні сформована ініціативна група, яка представляє десятки тисяч жителів Дніпра. За останній рік наше місто "прославилося" тієї безпрецедентною корупцією, яка процвітає в стінах міської ради і стосується вищих чинів як міськради, так і виконавчої влади", - зазначив позафракційний депутат міської ради Дніпра (член партії "УКРОП") Дмитро Погребов.

Депутат наголошує, що понад півмільярда гривень бюджетних коштів були переведені на рахунки фірм батька секретаря міської ради. На думку Дмитра Погребова, ситуація, що склалася, безпосередньо свідчить про конфлікт інтересів, і як наслідок - корупційну складову в діяльності В'ячеслава Мішалова.

"Дніпровська корупція сьогодні стала брендом і головними особами цього бренду стали секретар міської ради В'ячеслав Мішалов і голова бюджетної комісії міськради Артем Хмельников. Головним питанням є діяльність секретаря міськради і в ній простежується корупційна складова, оскільки фірми його батька почали отримувати від міста мільйонні підряди на різноманітні роботи з благоустрою, ремонту та реконструкції об'єктів. Загальна сума бюджетних коштів, які "пішли" на фірми Мішалова за минулий рік становила понад півмільярда гривень. Це відверто конфлікт інтересів, коли син займає пост секретаря міськради, а фірми його батька освоюють сотні мільйонів із міської скарбниці. Це перша ознака корупції. Унікальна перевага, яку мають компанії Дмитра Мішалова перед іншими аналогічними фірмами - це позиція В'ячеслава Мішалова в системі влади Дніпра, а також його політичного соратника з "Самопомочі" Артема Хмельникова", - зауважив депутат.

Нагадаємо, 21 березня лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що виконавчий комітет політичної сили надіслав звернення до голови НАБУ Артема Ситника з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.

Уже на початку квітня на офіційному сайті партії "Самопоміч" з'явилася заява, в якій ішлося про те, що робоча група, яку очолила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд, рекомендувала депутатам Дніпровської міськради В'ячеславу Мішалову й Артему Хмельникову добровільно скласти мандати. Крім того, було прийнято рішення про виключення Артема Хмельникова з партії.

"Самопоміч" фактично визнала, що включення Мішалова і Хмельникова в виборчі списки було помилкою. Але я сподіваюся, що в них вистачить мужності довести це до кінця. Якщо "Самопоміч" не хоче бути пов'язаною з корупцією і "розпилом бюджету", то настав час не рекомендувати і радити, а послідовно доводити цю ситуацію до позбавлення мандатів і зняття Мішалова і Хмельникова з посад", - додав Дмитро Погребов.

Створена ініціативна група вже направила відповідні запити в МВС, НАБУ і ГПУ. Більше того, активісти вимагають у міського голови негайно скликати позачергову сесію міської ради і винести на голосування питання відставки Мішалова і Хмельникова. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram