ГоловнаПолітика

"Самопоміч" вимагає скласти мандати від лідерів фракції в міськраді Дніпра

Секретаря міськради В'ячеслава Мішалова запідозрили в корупції.

"Самопоміч" вимагає скласти мандати від лідерів фракції в міськраді Дніпра
Вячеслав Мишалов
Фото: vesti.dp.ua

Партія "Самопоміч" рекомендувала добровільно скласти депутатські мандати секретарю Дніпровського міськради, члену фракції партії В'ячеславу Мішалову, а також голові бюджетної комісії міськради та голові фракції Артему Хмельникову.

Про це повідомляється на сайті партії.

Відповідне рішення ухвалене 30 березня Виконавчим комітетом "Самопомочі" за результатами висновків робочої групи, яка вивчала інформацію про можливі корупційні дії цих депутатів.

Також, робоча група на чолі з віце-спікером Верховної Ради Оксаною Сироїд ухвалила рішення рекомендувати депутатській фракції "Самопоміч" Дніпровської міськради розглянути питання про виключення Мішалова та Хмельникова зі складу фракції і звернутися до мера міста щодо відкликання депутатів із займаних ними посад.

На підставі висновку комісії вирішено виключити Хмельникова з партії. Обов'язки голови Дніпровської міської організації "Самопомочі" тимчасово покладено на Андрія Толстих.

Нагадаємо, два тижні тому народний депутат Олег Лаврик направив звернення до голови НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровського міської ради В'ячеславом Мішаловим.

За даними ресурсу "Наші гроші", після того, як Мішалова обрали до міськради за списками "Самопомочі", а в березні 2016 року він зайняв крісло секретаря, компанії його батька, Дмитра Мішалова, почали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. У період з березня по листопад 2016 року ці компанії виграли тендерів на суму 466 мільйонів гривень. Так, фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 мільйонів гривень за проведення інтернету в міські школи та розробку системи підвищення прозорості міської влади перед містянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram