ГоловнаПолітика

Холодницький повідомив про затримання матері нардепа Онищенка в Іспанії (оновлено)

Втікач нардеп запевнив, що Інесу Кадирову вже звільнили.

Холодницький повідомив про затримання матері нардепа Онищенка в Іспанії (оновлено)
Фото: jetsettler.ua

Матір народного депутата- Олександра Онищенка Інесу Кадирову затримали 30 березня в Іспанії силами місцевих правоохоронців за орієнтуванням департаменту Інтерполу і Європолу України, розміщеного на запит НАБУ.

Про це в коментарі програмі "Схеми" повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє Радіо Свобода.

"Зараз САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності", - повідомив Холодницький.

Водночас народний депутат Олександр Онищенко заявив, що його мати, Інеса Кадирова, яку 30 березня затримали в Мадриді за запитом НАБУ, вже перебуває на волі.

"НАБУ запросило нас на розмову до Іспанії поговорити. Хотіли зустрітися. А самі влаштували таку пастку прямо в аеропорту. Вона вже на свободі. Її затримали, привезли до іспанського суду і суд її звільнив", - розповів Онищенко в телефонній розмові журналістам "Схем".

На питання, на чому ґрунтувався суд при звільненні, він сказав: "На основі мого політичного переслідування".

На питання, на яких умовах суд її звільнив, Онищенко відповів: "Ні на яких. Просто звільнив. Ніяких застав. Може залишати Іспанію".

Онищенко також повідомив, що вони з матір'ю досі перебувають в Іспанії.

Оновлення. У Національному антикорупційному бюро підтвердили факт затримання матері Олександра Онищенка Інеси Кадирової, але відзначили, що поки що офіційної інформації про те, чи відпускав її суд на свободу, не мають, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше в березні в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" Холодницький заявив, що підстав оголошувати матір Онищенка в міжнародний розшук немає.

"Ніякої офіційної інформації про те, чи відпустив її суд чи ні, у нас немає. Ми чекаємо офіційну інформацію. Як тільки вона з'явиться, обов'язково про це повідомимо. Жодного натяку на політичну складову переслідування у цій справі немає", - зазначила прес-секретар НАБУ Дарина Манжура.

Раніше в березні в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" Холодницький заявив, що підстав оголошувати матір Онищенка в міжнародний розшук немає.

Нагадаємо, Іннесі Кадировій 73 роки. Вона підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинених групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинених групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи - підприємця, вчинена групою осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram