ГоловнаПолітика

САП завершила досудове розслідування у справі про розтрату "кіотських грошей"

До кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб.

САП завершила досудове розслідування у справі про розтрату "кіотських грошей"
Фото: 24tv.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування справи про розкрадання коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу..

Про це голова САП Назар Холодницький повідомив у Facebook.

Згідно з повідомленням, 31 березня прокурори САП визнали достатніми зібрані під час досудового розслідування докази для складання обвинувального акту і відповідно до вимог ст. 290 КПК України відкриті стороні захисту.

Встановлено, що група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП "Укрекоресурси", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній в тендерних процедурах "Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов" вчинили замах на заволодіння державними коштами в розмірі понад 336 млн гривень.

"За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб", - йдеться в повідомленні.

Зокрема директору ДП "Укрекоресурси" повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Двом співробітникам ДП "Укрекоресурси" - членам комісії з проведення конкурсних торгів - повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Директору комунального підприємства "Одесміськсвітло", який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі в тендерних закупівлях, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Також повідомлено про підозру колишньому працівнику ВП "Південноукраїнська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом" на ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (пособництво в замаху на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа) Кримінального кодексу.

З огляду на те, що останній перебуває в міжнародному розшуку, на підставі постанови слідчого судді досудове розслідування стосовно вказаної особи здійснюється заочно.

Вироками судів вже засуджено 2 людини за фактами фіктивного підприємництва ч. 1 ст. 205 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 21 січня 2016 року детективи НАБУ почали розслідувати розтрату 480 млн гривень держкоштів, виділених Україні за Кіотським протоколом. На причетність до розкрадання НАБУ перевіряло всіх учасників тендера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram