ГоловнаПолітика

Лещенко з нареченою задекларували 6,2 млн гривень

Понад половину суми становить позика на купівлю квартири. 

Лещенко з нареченою задекларували 6,2 млн гривень
Фото: Facebook/Анастасия Топольская

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко з нареченою Анастасією Топольською задекларували 6,2 млн гривень доходів за 2016 рік. Понад половину цієї суми було отримано нардепом у позику в засновниці "Української правди" Олени Притули для купівлі квартири.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій.

Також Лещенко отримав 151 тис. гривень зарплати у Верховній Раді, ще 170 тис. гривень йому виділили на забезпечення депутатської діяльності. 15 тис. гривень становила його зарплата в Українському католицькому університеті, 321 тис. гривень - роялті від компаній "Брайт Стар Паблішинг" і "Видавничий дім "Медіа-ДК", 36 тис. гривень - гонорари від "Фонду Віктора Пінчука", 5 тис. гривень - гонорар від "Української правди".

Топольська, яка працює діджеєм, задекларувала 963 тис. гривень доходу від підприємницької діяльності, 645 тис. гривень гонорарів від Мігеля Санчеза (з такими самими ініціалами є діджей) і 50 тис. гривень - зарплата від "Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар" .

Готівкою Лещенко задекларував 2 тис. євро і 3 тис. доларів, а вкладів у банках ані в нього, ані в нареченої немає. У депутата є 2 квартири в Києві (одна з них була куплена 2016 року за 7,6 млн гривень), 33% прав на ще одну квартиру, також він безкоштовно користується кімнатою. Топольська орендує квартиру в Києві, а також володіє земельною ділянкою та житловим будинком у смт Фащівка (нині - підконтрольна бойовикам територія Луганської області).

Лещенко володіє автомобілем Volkswagen Golf 2014 року випуску, у нареченої транспортних засобів немає.

Депутат задекларував авторське право на книги "Американська сага Павла Лазаренка" і "Межигірський синдром. Діагноз влади Віктора Януковича", а Топольська - права на торгову марку "Настя Діджей".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram