ГоловнаПолітика

Немає підстав оголошувати матір Онищенка в міжнародний розшук, - Холодницький

Про місцезнаходження Іннеси Кадирової нічого невідомо.

Немає підстав оголошувати матір Онищенка в міжнародний розшук, - Холодницький
Фото: 24tv.ua

Національна антикорупційна прокуратура втратила слід матері екс-депутата Олександра Онищенка Іннеси Кадирової і з літа не знає про її місцезнаходження. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, Інна Кадирова зникла з поля зору слідчих з моменту оголошення підозри Онищенкові, масштабних обшуків і позбавлення його депутатської недоторканності. Разом із тим, немає підстав вважати, що мати Онищенка покинула Україну, тому вона залишається в загальнонаціональному розшуку.

"Даних про перетин нею кордону в нас немає, тому підстав вважати, що є потреба в міжнародному розшуку, - жодних. Якщо з'явиться інформація, що вона перебуває на території іншої країни - будуть підстави для оголошення міжнародного розшуку. Поки що ми оперуємо тими даними, які маємо", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, Іннесі Кадировій 73 роки. Її підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи - підприємця, вчинена групою осіб) КК України.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Назар Холодницький: «Швидкість посадок від мене не залежить»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram