ГоловнаПолітика

СБУ не має документів про подвійне громадянство Насірова

Голова ДФС під час перевірки не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн.

СБУ не має документів про подвійне громадянство Насірова
Роман Насиров
Фото: Сергей Нужненко

Служба безпеки України не має документів про наявність у голови Державної фіскальної служби Романа Насірова громадянства інших держав.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Українських Новин.

"Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насірова Р.М. громадянства (підданства) іноземних держав, відсутні. У разі їх надходження будуть вживатися відповідні заходи реагування відповідно до вимог чинного законодавства", - сказано у відповіді.

СБУ заявляє, що провело перевірку Насірова в серпні 2015 року у зв'язку з наданням йому доступу до державної таємниці. Під час перевірки голова ДФС не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн.

СБУ підкреслює, що наявність громадянств інших держав, згідно з чинним законодавством, не є підставою для відмови громадянину в доступі до держтаємниці або для скасування такого доступу.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура заявила, що в Насірова є паспорти Великобританії й Угорщини. В НАБУ інформацію про те, що Насіров має громадянство Британії, підтвердили, пославшись на лист Національного агентства боротьби зі злочинністю Великобританії.

Сам Насіров спростовує, що має паспорти інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram