ГоловнаПолітика

Луценко: чи буде оголошено підозру Садовому, я сказати не можу

"І прошу не запускати чутки, що Луценко готується вручити підозру Садовому".

Луценко: чи буде оголошено підозру Садовому, я сказати не можу
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив, що кримінальне провадження про пожежу на львівському сміттєзвалищі, в результаті якого загинули чотири людини, розслідуватимуть в іншій області.

Про це він сказав у кулуарах парламенту в четвер.

"З огляду на звинувачення про якісь політичні аспекти в цій справі, я вчора прийняв рішення, що цю справу заберу з львівської обласної прокуратури і передам в іншу область, наприклад, Рівненську. Яка завершить слідство і встановить правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не відреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу, щоб уникнути трагедії. Листи від комунального підприємства про необхідність робіт на "Збиранці" є. Слідство повинно встановити, до кого вони дійшли, хто їх розглянув і хто не вжив у рамках своєї компетенції заходів, щоб сміттєзвалище не зайнялося і там не загинули чотири особи", - сказав він.

На його думку, підозру буде пред'явлено за статтею про службову недбалість.

"Чи буде оголошено підозру Садовому, його заступнику, начальнику управління, начальнику відділу, я сказати не можу. І прошу не запускати чутки, що Луценко готується вручити підозру Садовому", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року під час гасіння пожежі на міському звалищі біля села Грибовичі поблизу Львова стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий - співробітник місцевого комунального підприємства - вважається зниклим безвісти.

Мер Львова Андрій Садовий заявляв, що причиною пожежі на звалищі став підпал.

Але державна експертиза показала, що пожежа на львівському звалищі виникла не через підпал, а через самозаймання в результаті недотримання технічних норм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram