ГоловнаПолітика

Повторна експертиза показала справжність підписів Охендовського в "комірній книзі" ПР

Чотири підписи і три записи зроблено головою ЦВК.

Повторна експертиза показала справжність підписів Охендовського в "комірній книзі" ПР
Михаил Охендовский
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) отримало результати повторної почеркознавчої експертизи "комірної книги" Партії регіонів, які свідчать про достовірність підписів і записів голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

"Експертиза підтвердила, що чотири підписи і три записи зроблено Охендовським", - сказав співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна".

За його інформацією, повторну експертизу проводила комісія в складі експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Н. Бокаріуса та Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

"Експерта, який робив попередню експертизу, залучали, щоб забезпечити об'єктивність, його висновки підтверджено цією свіжою експертизою", - наголосив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру в кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих та особливо великих розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент скоєння злочинів становило майже 1,29 млн грн.

21 грудня Солом'янський райсуд Києва обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і відмовився усувати його з посади голови ЦВК.

Наприкінці грудня НАБУ оприлюднило результати (фотокопію) почеркознавчої експертизи "комірної книги" Партії регіонів, які свідчать про достовірність підписів Охендовського.

28 травня 2016 року колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram