ГоловнаПолітика

Діяльністю лідерів фракції "Самопомочі" в міськраді Дніпра займуться НАБУ і ГПУ, - Березюк

Хмельникова і Мішалова виключили з "Самопомочі" після корупційного скандалу.

Діяльністю лідерів фракції "Самопомочі" в міськраді Дніпра займуться НАБУ і ГПУ, - Березюк
Олег Березюк
Фото: obozrevatel.com

Голова парламентської фракції "Самопомочі" Олег Березюк підтвердив інформацію про те, що вище партійне керівництво порекомендувало депутатам Дніпровської міськради від "Самопомочі" - секретарю Дніпровської міської ради В'ячеславу Мішалову та голові бюджетної комісії міськради Артему Хмельникову- добровільно скласти мандати, а також виключило їх з партії, повідомляють Українські новини.

За словами Березюка, він і його колеги обурені діями депутатів, які до недавнього часу представляли їх партію в Дніпрі.

"Зі ЗМІ Дніпра і відкритих джерел постійно звучали підозри щодо корупційної діяльності депутатів Хмельникова і Мішалова. Щоб підтвердити або спростувати цю інформацію, ми звернулися в НАБУ з проханням провести розслідування. Після того, як НАБУ провело розслідування, ми зібрали партійну групу, створили комісію, яка і ухвалила рішення виключити депутатів з партії і рекомендувала їм скласти мандати", - заявив голова парламентської фракції "Самопоміч".

Березюк зазначив, що Хмельников і Мішалов були попереджені про засідання комісії і були присутні на відкритій публічній дискусії, де мали можливість висловити аргументи на свій захист. Засідання комісії фіксувалося на відео.

"Ми виступаємо за прозорість і чесність влади, і не хочемо, щоб ім'я нашої партії пов'язували з корупційними скандалами. Тепер діяльністю цих депутатів продовжить займатися НАБУ і Генпрокуратура", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в середині березня народний депутат Олег Лаврик направив звернення до голови НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.

За даними ресурсу "Наші гроші", після того, як Мішалова було обрано до міськради за списками "Самопомочі", а в березні 2016 року він обійняв крісло секретаря, компанії його батька, Дмитра Мішалова, стали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. У період з березня по листопад 2016 року ці компанії виграли тендери на суму 466 мільйонів гривень. Так, фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 мільйонів гривень за проведення інтернету в міські школи та розробку системи підвищення прозорості міської влади перед жителями міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram