ГоловнаПолітика

З головою Нацполіції уклали контракт на п'ять років

У МВС вважають, що довгостроковий контракт посилить незалежність головного поліцейського.

З головою Нацполіції уклали контракт на п'ять років
Сергей Князев
Фото: police.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уклав з головою Національної поліції Сергієм Князєвим контракт про проходження служби строком на п'ять років.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Контракт підписано відповідно до ст. 63 Закону України "Про Національну поліцію".

"Така новація в законодавстві значно посилює позиції керівника поліції як практичної структури, гарантує захист, зменшує тиск і залежність від політичної ситуації в країні", - повідомляє МВС.

Відповідно до контракту, Сергія Князєва призначено на посаду строком на п'ять років, він добровільно бере на себе обов'язки проходити службу в поліції.

За умовами контракту, голова Нацполіції зобов'язується неухильно дотримуватися положень Конституції України, законів і нормативно-правових актів, що регламентують діяльність поліції, професійно виконувати свої посадові обов'язки, не порушувати права та свободи людини, направляти свою діяльність на задоволення потреб населення, а також зосередити зусилля на зростанні рівня довіри до НПУ як основного критерію оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції і т.д.

Нагадаємо, Сергія Князєва призначили головою Нацполіції 8 лютого за підсумками консультативного конкурсу.

Він - генерал поліції третього рангу, народився 1971 року, йому 45 років. Почав свою кар'єру в органах внутрішніх справ 1992 року з посади міліціонера відділу охорони в Білій Церкві. У 1995 році перейшов на службу в кримінальний блок Білоцерківського міського відділу міліції. З 2008 року Князєв керував міліцією Київської області. У листопаді 2014 року призначений на посаду т.в.о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області - начальника кримінальної міліції.

У липні 2015 року Князєв перейшов на посаду голови ГУ МВС у Закарпатській області. Призначення відбулося після збройного конфлікту в Мукачевому.

У квітні 2016 року Князєва перевели на посаду голови поліції Рівненської області із завданням навести лад із незаконним видобутком бурштину. У листопаді 2016 року Князєва призначили головою Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram