ГоловнаПолітика

Прокуратура передала справу мера Вишгорода Момота в суд

Кримінальне провадження відправлено в суд для розгляду по суті.

Прокуратура передала справу мера Вишгорода Момота в суд
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування у справі мера Вишгорода Олексія Момота, затриманого за підозрою у вимаганні 1 млн євро.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Фейсбуці. "Встановлено, що Момот О.В. спільно з Д. Грищенком і А. Маджановим за попередньою змовою вимагали неправомірну вигоду в розмірі 300 тис. євро і отримали 200 тис. євро від представника будівельної компанії Семенчука Д.І. за неперешкоджання продовженню оренди земельної ділянки і будівництву багатоквартирних житлових будинків", - повідомив Луценко.

Кримінальне провадження скеровано в суд для розгляду по суті.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Момота затримали за підозрою в отриманні 200 тис. євро хабара. За даними прокуратури, він разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро.

17 квітня того самого року Печерський райсуд Києва заарештував Момота на два місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави. Але вже наступного дня голова Вишгородської РДА Олександр Горган (зараз голова Київської ОДА) повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленко, більш ніж 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Через кілька місяців Момот через суд домігся також відновлення на посаді. 17 лютого 2017 року Печерський райсуд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури про домашній арешт Момота і натомість обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram