ГоловнаПолітика

Грановський: я ніколи не брав участі в подіях, пов'язаних з Насіровим

"Вірю в те, що Роман міг припуститися помилки".

Грановський: я ніколи не брав участі в подіях, пов'язаних з Насіровим
Фото: 24tv.ua

Рішення про затримання голови ДФС Романа Насірова ухвалили під тиском громадськості. Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" висловила народний депутат від БПП Олександр Грановський. 

"Я думаю, якраз громадськість і прийняла судове рішення, а не суддя. І це - небезпечний сигнал, який, напевно, може зробити недобру послугу у справі і Насірова, і інших високих чиновників. Рішення було прийнято публікою, а не суддею. Суддя, наскільки я читав, не в змозі був розібратися в клопотаннях, частину з них, як мені здалося, відхиляв необґрунтовано, невмотивовано. А це небезпечна річ, з якою я не грався б. Справу Насірова потрібно оцінювати виключно з погляду кваліфікації", - вважає Грановський.

На його думку, в цій справі потрібно звернути увагу на дві речі:

"Перше: є формальна ознака. Наскільки я розумію, не вистачає документів, необхідних для надання цих розстрочок в кожному так званому кейсі. І слідство має відповісти на питання, чому їх не вистачає, що це за документи і на що впливає їхня відсутність. Серйозніше питання, на яке слідству належить відповісти після проведення низки експертиз: чи мав Роман підписувати такі розстрочки, якби документів було достатньо. І ось якщо відповідь у другому випадку буде негативною, з погляду перспектив кримінального провадження, це велика неприємність", - зазначив нардеп.

При цьому він не схильний до думки, що Насіров міг давати розстрочки фірмам Онищенка. "Вірю в те, що Роман міг припуститися помилки, виконуючи чиєсь доручення".

"Я не був би таким категоричним. Розстрочка - річ звикла. Я допускаю, що дуже багато років, не тільки під час каденції Романа, ці розстрочки підписувалися традиційно й автоматично. І мало хто дивився на те, чи треба їх підписувати, чи вистачає документів і підстав. Ось у це я вірю. Вірю в те, що Роман Насіров міг припуститися помилки. Чи знаю я? Ні, поки що не знаю. До цього висновку слідство не прийшло. Але я не маю права стверджувати, що він виконував волю якихось інших людей", - зазначив Грановський.

При цьому він категорично відкидає свою участь у справі Насірова та в переговорах, які відбулися на Банковій перед затриманням Насірова.

"Моє коло спілкування і пана Насірова прекрасно знають, що я ніколи не був симпатиком Романа. Ми взагалі ніколи не спілкувалися", - зазначив нардеп.

"Я не граю роль пажа чи раба, тому відповідаю вам абсолютно відверто: я не брав участі ні в яких подіях, пов'язаних з Романом, та й не хотів! Я насправді ставився до нього досить рівно, м'яко кажучи", - додав також він.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Олександр Грановський: «Про отруєння Кононенка я дізнався першим»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram