ГоловнаПолітика

Радикальна партія заблокувала трибуну Ради через абонплату за газ

Фракція також вимагає повернення газорозподільних систем у держвласність

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка заблокувала трибуну парламенту з вимогою скасувати рішення НКРЕКП про введення абонплати за користування газовою інфраструктурою.

"Фракція РП сьогодні блокуватиме парламентську трибуну. Ми вимагаємо скасувати рішення НКРЕКП про встановлення абонплати, ми вимагаємо відставки комісії і її голови Вовка", - сказав голова фракції Олег Ляшко.

Фракція також вимагає повернення газорозподільних систем у держвласність.

Нагадаємо, НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність. Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання і оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. За оцінками комісії, абонплата становитиме близько 92 гривень на місяць для найбільш поширеного лічильника.

Раніше встановлювалася кінцева ціна на газ для населения, яка становила 6879 гривень/тис. куб. м з урахуванням усіх витрат на транспортування, податки та торгові націнки.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що введення абонплати не призведе до підвищення ціни на газ, однак прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що подорожчання все-таки буде, і воно стане суттєвим.

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про абонплату має бути призупинено. НКРЕКП пообіцяла розглянути це питання 10 квітня. У цей день відбудеться відкрите засідання комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram