ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція закрила справу проти жителя Сухолуччя, який застрелив грабіжника

Його дії визнано самообороною.

Поліція закрила справу проти жителя Сухолуччя, який застрелив грабіжника
Фото: kv.npu.gov.ua

Поліція закрила кримінальну справу проти жителя Сухолуччя, який застрелив грабіжника, який увірвався в його будинок і побив його дружину.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Ефективний приклад самозахисту легальною зброєю. За погодженням з прокуратурою закрито кримінальне провадження за ст.118 КК "Умисне вбивство з перевищенням меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця" за фактом вбивства судимого розбійника, який напав минулих вихідних на домоволодіння в с. Сухолуччя Київської області", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, увечері 26 березня п'ятеро озброєних людей у масках розбили вікно в будинку місцевого бізнесмена і напали на 40-річну жінку, вимагаючи вказати, де розташовано сейф.

Почувши крик матері, 11-річна дочка розбудила 43-річного батька, який спав на другому поверсі. Чоловік взяв свій карабін і, спускаючись вниз по сходах на допомогу дружині, зробив попереджувальний постріл, а потім відкрив прицільний вогонь по одному з грабіжників, який вирішив не втікати.

Злочинець помер на місці.

Слідчі Вишгородського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.3 ст.187 (розбій) і ст.118 (умисне вбивство з перевищенням меж необхідної оборони або в разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram