ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області 200 копачів бурштину чинили опір поліцейським

До бійки, на щастя, не дійшло.

У Рівненській області 200 копачів бурштину чинили опір поліцейським
Архив
Фото: vse.rv.ua

В суботу у Володимирецькому районі Рівненської області в лісовому масиві поблизу села Більска Воля понад двісті місцевих жителів заблокували рух службового транспорту правоохоронців та чинили їм опір. Це сталося під час відпрацювання району силами оперштабу з протидії незаконному видобутку бурштину.

"Старателі розібрали дерев'яний місток, чим завадили подальшому руху поліцейських. Агресивно налаштовані правопорушники вимагали від правоохоронців дозволити їм видобувати бурштин і не перешкоджати їхньому промислу. Шляхом переговорів поліцейські нейтралізували конфлікт. Після розблокування дороги силами співробітників поліції місток відновили. Під час конфлікту зброю і спецзасоби не застосовували, ніхто не постраждав", - сказано в повідомленні поліції.

За фактом опору працівникам поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за оцінкою Мінекології, кількість нелегальних копачів бурштину в північних областях України налічує тисячі. Лише у Рівненській області незаконним видобутком займаються близько 10 тис. осіб. Водночас видобуток ведеться помповим методом, який піднімає тільки 15% каменів і дуже негативно впливає на екологію.

Правильний метод видобутку передбачає зняття верхнього шару, пересипання і потім рекультивацію. У такому випадку територія, на якій вівся видобуток, може бути придатна для сільського господарства, будівництва або промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram