ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила підпільне виробництво ліків в Одесі

Ділкам вдалося продати медикаментів на 30 млн гривень.

СБУ викрила підпільне виробництво ліків в Одесі

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією припинили в Одесі масштабне виробництво і реалізацію фальсифікованих ліків.

Правоохоронці встановили, що організатори нелегального бізнесу виготовляли підроблені медикаменти широкого спектру в одному із складських приміщень Одеси. Виробництво та фасування продукції відбувалися в антисанітарних умовах. Ділки збували фальсифікат на території регіону через власну та інші аптекарські мережі, частину підроблених ліків реалізовували в інших областях України. За попередніми оцінками, зловмисники встигли продати фальсифікованих препаратів на понад 30 мільйонів гривень, повідомляється на сайті спецслужби.

Під час обшуків на нелегальному виробництві, в офісах ділків і аптечних мережах оперативники СБУ вилучили підроблені лікарські засоби на більш ніж 5 млн гривень. На складах виявили незаконно ввезені в Україну ліки російського виробництва, у організаторів вилучено "чорну" бухгалтерію, яка свідчить про реалізацію фальсифікованих препаратів.

Зараз проходять невідкладні дії для вилучення з аптечних мереж контрафактних ліків.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram