ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 12 разів порушили перемир'я з опівночі (оновлено)

У п'ятницю поранення отримали 10 військових.

Бойовики 12 разів порушили перемир'я з опівночі (оновлено)
Фото: Макс Левин

З опівночі 1 квітня вздовж всієї лінії розмежування російсько-окупаційні війська, застосовуючи переважно стрілецьку зброя, 10 разів порушили режим тиші.

Штаб АТО повідомив, що до 8:00 було зафіксовано 10 обстрілів, відзначаючи, що Збройні Сили України суворо дотримуються перемир'я, яке набуло чинності 1 квітня.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив, що до 12:00 кількість обстрілів збільшилася до 12.

"Станом на 12.00 сьогодні зафіксовано вже 12 обстрілів противником українських позицій. Два з них – мінометні, калібром 82 і 120 мм. Це сталося вночі в районі н. п. Луганське. Інші обстріли з легкого озброєння. Українські військові суворо дотримуються режиму тиші і вогонь не відкривають", - сказав Лисенко.

За минулу добу, 31 березня, російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції ЗСУ, використовуючи переважно важке озброєння. 10 військових отримали поранення.

Найбільшу кількість обстрілів вчора було зафіксовано на Донецькому напрямку. З артсистем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів ворог стріляв по захисниках Троїцького. Міномети калібру 120 і 82 мм застосовувалися поблизу Верхньоторецького, Луганського і Опитного. Зі 120 мм мінометів й озброєння БМП ворог стріляв по опорних пунктах шахти Бутівка. Танки, міномети калібру 82 мм і гранатомети різних систем бойовики застосовували проти захисників Авдіївки і Опитного, а 82 мм міномети і гранатомети - у Зайцевому. Зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів стріляли по опорних пунктах біля Невельського. Поблизу Авдіївки і Верхньоторецького активізувалися ворожі снайпери.

Епіцентром використання важкого озброєння вчора був Маріупольський напрямок. З РСЗВ "Град-П", артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм російсько-терористичні підрозділи відкривали вогонь по позиціях поблизу Водяного і Гнутового. Зі 122 мм артсистем, мінометів калібру 120 мм стріляли по захисниках Широкиного, Павлополя і Красногорівки. Проти морпіхів у Широкиному противник застосував ЗУ-23-2 і озброєння БМП, а захисників Березового обстрілював з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки ворог стріляв з міномета калібру 120 мм.

На Луганському напрямку найгарячіше вчора було під Кримським, опорні пункти поблизу якого російські найманці накривали з важких 152 мм артсистем, танка, мінометів калібру 120 і 82 мм. Зі 120 мм мінометів ворог бив по позиціях у Попасній і Новоолександрівці, а з гранатометів - по опорних пунктах біля Катеринівки.

Зі стрілецької зброї було обстріляно контрольний пункт "Маріїнка".

Щоб придушити вогневу активність супротивника, українські військовослужбовці неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, 29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил у Станиці Луганській з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram