ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено на Донбасі в п'ятницю

Напередодні анонсованого перемир'я ситуація напружена.

Одного військового поранено на Донбасі в п'ятницю
Фото: facebook.com/ato.news

З початку доби російсько-терористичні війська 50 разів обстріляли позиції військових на Донбасі, в тому числі з важкого озброєння. Один український військовослужбовець отримав поранення.

Найбільша кількість обстрілів спостерігалася на Маріупольському напрямку. Артилерією калібру 122 мм і мінометами 120 калібру ворог накривав морпіхів у Широкиному, Гнутовому і Водяному. По захисниках Павлополя стріляли з артсистем калібру 122 мм, а з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і кулеметів - по морських піхотинцях в Водяному. В районі Широкиного російсько-терористичні підрозділи застосовували також зенітні установки ЗУ-23-2, озброєння БМП, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Під Новотроїцьким активізувалися ворожі снайпери, повідомляє штаб АТО.

Зі стрілецької зброї було обстріляно контрольний пункт "Мар'їнка", обійшлося без постраждалих.

На Донецькому напрямку поблизу Луганського, Троїцького і Зайцевого ворог застосовував міномети 82 калібру. З озброєння БМП і великокаліберних кулеметів противник обстрілював захисників шахти Бутівка і Луганського, з гранатометів стріляв по захисниках Авдіївки і Верхньоторецького. Снайпери супротивника активізувалися під Авдіївкою і Новотроїцьким.

У Луганській області з мінометів калібру 120 і 82 мм, а також з великокаліберних кулеметів російсько-терористичні підрозділи накривали позиції військових у районі Кримського. З мінометів 120 калібру стріляли в районі Верхньоторецького.

Українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, з 1 квітня в зоні АТО має розпочатися чергове перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram