ГоловнаСуспільствоВійна

Гіркін: На Донбасі немає "ополчення" - вони за свої 15 тисяч і в свій народ стрілятимуть

"І це не ополчення - ця так звана регулярна армія".

Колишній так званий "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що серед бойовиків Донбасу більше немає "ополченців".

Про це він розповів в інтерв'ю каналу "ТВ-Рой".

"Немає вже «ополчення». Є контрактники. Вони за свої 15 тисяч, а це там дуже непогані гроші, якщо знадобиться, і в свій народ стрілятимуть. Там такий контингент у низці підрозділів, яким узагалі на все наплювати", - сказав Гіркін.

"І це не «ополчення» - це так звана регулярна армія", - додав він.

Нагадаємо, Гіркін брав участь у захопленні адміністративних будівель на Донбасі. Крім того, СБУ встановила причетність його, а також підполковника Ігоря Безлера, який проходив службу в ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, до вбивства депутата Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимира Рибака.

Після звільнення Слов'янська від сепаратистів і російських бойовиків, Гіркін утік з України, а пізніше заявив, що не повернеться в "ДНР". Гіркін першим повідомив про те, що бойовики збили пасажирський літак Малайзійських авіаліній над Донецьком, вважаючи його військовим літаком української армії.

Улітку 2015 року Гіркін розповів російським ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закритий, а ватажки донецьких і луганських терористів готові тікати в Росію. Він також заявив, що без російської підтримки можна знищити збройні сили бойовиків на Донбасі за три дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram