ГоловнаСуспільствоВійна

Авдіївка залишається без електрики, - ДСНС

Вирішується питання ремонтних робіт.

Авдіївка залишається без електрики, - ДСНС
Фото: Макс Требухов

Станом на ранок понеділка Авдіївка залишається без централізованого енергопостачання, на лініях електропередачі виявлено чотири прориви.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 13 березня централізоване електропостачання відсутнє. Теплопостачання міста здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об'ємом 4 тис. м3. Об'єкти соціально-побутової сфери, які не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від шести генераторів ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання забезпечення безпеки працівників для проведення ремонтних робіт.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що вдалося домовитися про забезпечення режиму тиші для ремонту ЛЕП.

"Отримано режим тиші для відновлення ЛЕП в Авдіївці. З нашого боку бригада електромонтажників у супроводі вибухотехніків ДСНС і представників СЦКК і місії ОБСЄ готова будь-якої хвилини вийти в район пориву на відновлення ЛЕП. З боку ОРДО повинна вийти група в такому самому складі", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, що за останній час Авдіївка кілька разів залишалася без світла через обстріли. Попередній був 5 березня, коли близько 17:00 у результаті бойових дій була перебита високовольтна лінія електропередачі 110 кВ поблизу Авдіївки, що призвело до припинення електропостачання міста і Донецької фільтрувальної станції. Увімкнути світло в Авдіївці вдалося 7 березня.

У суботу, 11 березня, Авдіївка знову залишилася без світла в результаті бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram