ГоловнаСуспільствоЖиття

Єдиний в Україні 63-річний криголам вирішили відправити на ремонт

"Капітан Білоусов" проводить судна через кригу в Азовському морі.

Єдиний в Україні 63-річний криголам вирішили відправити на ремонт
Фото: uspa.gov.ua

Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" у 2017 році пройде плановий доковий ремонт. Ремонтні роботи проводитимуть і з залученням підрядних організацій, і силами екіпажу судна, повідомляє прес-служба ДП "Адміністрація морських портів України".

Повідомляють, що в плані робіт - дефектація з подальшим ремонтом зовнішньої обшивки і кінцевих відсіків судна, ремонт гвинто-рульового комплексу, включаючи всі чотири валові лінії і балери керма, поточний ремонт приводних двигунів дизель-генераторів і техобслуговування головних, ремонт суднових систем і пристроїв.

В АМПУ інформують, що плановий ремонт криголама здійснюватимуть у літній період, після закінчення зимової навігації, а після закінчення зимової навігації 2017-2018 рр. буде здійснено його класифікаційний ремонт.

Зазначають, що в період льодової кампанії 2017 року штабом льодових операцій адміністрації Маріупольського морського порту було сформовано 10 караванів судів. Було здійснене криголамне проведення 21 судна на вхід і 23 на вихід з морських портів Маріуполя і Бердянська до Керч-Єнікальського каналу і у зворотному напрямку. Криголамні проведення суден забезпечувалися криголамом "Капітан Білоусов" і двома буксирами льодового класу "Капітан Маркін" і "Портовик".

Криголам "Капітан Білоусов" спустили на воду 1954 року, тож цього року судну виповниться вже 63 роки. У листопаді минулого року криголам пройшов випробування в Азовському морі після проведеного ремонту - на базі Азовського судноремонтного заводу на судні відремонтували танки питної води, трубопроводи, насоси, електрообладнання, пофарбували окремі елементи корпусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram