ГоловнаСуспільствоВійна

Авдіївку знову знеструмлено через обстріли бойовиків (оновлено)

Воду в будинки поки що подають.

Авдіївку знову знеструмлено через обстріли бойовиків (оновлено)
Фото: Макс Требухов

У результаті обстрілу бойовиків у неділю Авдіївку Донецької області було знеструмлено.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Щойно Авдіївка знову залишилася без електропостачання. Мобільний зв'язок працює з перебоями. При цьому вода в будинки поки що подається. Така ситуація в місті сталася внаслідок чергового обстрілу важким озброєнням з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначають, що обсяги пошкоджень на лініях електропередач поки що невідомі. Критичні об'єкти інфраструктури міста під'єднують до електрогенераторів.

Оновлено. Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський у фейсбуці уточнив, що лінію електропередач в Авдіївці пошкодили близько 16:00.

"За напрацьованим алгоритмом під'єднуємо життєво важливі об'єкти міста до автономного енергоживлення. У резервуарах міста є певний запас води, який набрався відучора, коли було відновлено роботу ДФС. Готуємо заявку російській стороні у СЦКК на режим тиші, щоб вийти на відновлення ЛЕП", - написав Жебрівський.

Нагадаємо, напередодні Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує водою Авдіївку і низку інших населених пунктів по обидві сторони від лінії фронту, відновила роботу після двох тижнів простою.

24 лютого ДФС зупинила роботу через пошкодження хлоропроводу в результаті обстрілу з боку бойовиків. 26 лютого Контактна група домовилася про допуск рембригад на станцію, проте ремонтникам не вдавалося почати роботи через безперервні обстріли і замінування ДФС.

2 березня саперам удалося розмінувати станцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram