ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Кривого Рогу затримали фури з львівським сміттям

Дві 20-тонні вантажівки затримала поліція в районі Криничок.

Біля Кривого Рогу затримали фури з львівським сміттям
Фото: Сайт ГосЧС

У Кривий Ріг не пустили дві вантажівки з львівським сміттям.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Криворізьку міську раду.

За інформацією Олександра Катриченка, заступника мера, інцидент стався ввечері в суботу, 11 березня. Дві 20-тонні фури з львівськими номерами, наповнені твердими побутовими відходами, були затримані поліцією в районі Криничок (Дніпропетровська область).

Після огляду документів з'ясувалося, що сміття везли зі Львова, а місцем доставки було зазначено Кривий Ріг.

У мерії Кривого Рогу повідомили, що з вересня 2016 року в місті чинна заборона на утилізацію сміття немісцевого походження.

Нагадаємо, 27 січня мер Львова Андрій Садовий попросив прем'єра Володимира Гройсмана виділити земельну ділянку для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" в Яворівському районі. Гройсман це прохання пообіцяв задовольнити, і 30 січня голова Львівської ОДА підписав розпорядження про передачу Львову відповідної ділянки.

1 лютого науково-експертна група у своєму попередньому висновку визнала земельну ділянку "непридатною для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами". Після цього прем'єр доручив допомогти

Львову знайти нову ділянку для сміттєпереробного комплексу.

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram