ГоловнаСуспільствоВійна

Військовим з 1 квітня підвищать бойові надбавки

Бійцям на першій лінії фронту будуть доплачувати 7500 гривень.

Військовим з 1 квітня підвищать бойові надбавки
Фото: president.gov.ua

Починаючи з 1 квітня цього року, розмір грошової винагороди за виконання бойових завдань у зоні АТО для військовослужбовців Збройних Сил України буде збільшено до 7500 гривень.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського.

"Після консультацій з міністром оборони, з начальником Генерального штабу я прийняв рішення і доручив, щоб з 1 квітня підвищити розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в антитерористичній операції", - сказав він.

"Збільшуємо ще на 1500 гривень. І в цілому, додатково до заробітної плати, грошове забезпечення складе 7500 гривень", - додав Порошенко, підкресливши, що мова йде про бійців, які виконують бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення.

Для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, розмір надбавки буде збільшено на 1100 грн. "Загальний обсяг доплати становитиме 3500 гривень додатково", - сказав президент і наголосив, що в обох випадках йдеться про додаткову надбавку до основної заробітної плати.

Порошенко також повідомив про нову ініціативу забезпечення військових житлом.

"Ми прийняли рішення почати нову практику забезпечення випускників Національного університету оборони України, які направляються для проходження військової служби у війська, службовим житлом. І вже цього року близько 20% випускників, і передусім тих, хто прямує на виконання бойових завдань, отримають ордери на квартири", - сказав Порошенко. Президент доручив міністру оборони Степану Полтораку за 3-4 роки довести показники забезпечення житлом цієї категорії військових до 100%.

Нагадаємо, розмір щомісячної доплати військовим за службу на передовій підвищили з 4200 до 6000 гривень наприкінці січня. Доплати військовим, які несуть службу в інших місцях дислокації в зоні АТО, підвищили з 1200 до 2400 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram