ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура повідомила про підозру російського генерала Завізьона

Підозрюваного оголошено в розшук.

Прокуратура повідомила про підозру російського генерала Завізьона
Алексей Завизьон
Фото: UkrNews24

Головна військова прокуратура повідомила командувача 41-ю армією Центрального військового округу збройних сил Росії генерал-майора Олексія Завізьона про підозру у веденні агресивної війни проти України.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Завізьона повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу.

Військовослужбовця підозрюють у тому, що в період з лютого по липень 2015 року він забезпечив на території Донецької та Луганської областей щоденне ведення обстрілу позицій українських військовослужбовців і атак на бійців ЗСУ.

"У результаті цих дій загинули не менш ніж 3 тис. і поранені понад 8 тис. українських військовослужбовців, залучених до проведення АТО, тимчасово окуповано деякі райони Донецької і Луганської областей та завдано значного матеріального збитку", - наголошено в повідомленні.

Підозрюваного оголошено в розшук, готується клопотання про надання дозволу на затримання.

Нагадаємо, 2015 року СБУ з'ясувала, що дії бойовиків на Донбасі координує російський генерал-майор Завізьон. Тоді ідентифікували імена п'ятьох російських генералів, які безпосередньо керували військовими операціями на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram