ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко визнав зрив квітневого перемир'я

Кількість обстрілів у понеділок збільшилася втричі.

Порошенко визнав зрив квітневого перемир'я
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко визнав, що перемир'я з 1 квітня, про що домовлялися на переговорах у Мінську, не відбулося.

Під час свого візиту в Латвію Порошенко підкреслив, що російська сторона жодного дня не дотрималася перемир'я, а напередодні взагалі відбулася різка ескалація і кількість обстрілів збільшилася втричі, повідомляє у твіттері прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

"Сьогодні мені доповіли начальник Генштабу і міністр оборони, що, на жаль, жодного дня, коли російська сторона дотримувалася б цей режим, не було. Першого, другого квітня ми бачили певне скорочення застосування важкої артилерії і мінометів. На жаль, учора ми побачили різку ескалацію. Кількість обстрілів порівняно з першим, другим числом зросла втричі", - цитує президента агентство "Українські новини".

Нагадаємо, 29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі було досягнуто домовленості про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил біля Станиці Луганській з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram