ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє бійців АТО загинули, п'ятеро отримали поранення

Епіцентром вогневого протистояння був Маріупольський напрямок.

За добу двоє бійців АТО загинули, п'ятеро отримали поранення
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострюється, за добу бойовики 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Епіцентром вогневого протистояння був Маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали захисників Березового. Морських піхотинців у районі Гнутового і Водяного накривали вогнем з озброєння БМП. Гранатомети різних систем терористи застосовували в районі Богданівки і Чермалика, а з великокаліберних кулеметів обстрілювали захисників Широкиного і Красногорівки. В районі Гнутового також активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку "гаряче" було біля Авдіївки і Шахти Бутівка, терористи обстріляли опорні пункти ЗСУ з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь у районі Пісків. По захисниках Верхньоторецька били з гранатометів, а поблизу Кам'янки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку позиції сил АТО в районі Кримського обстрілювали з мінометів калібру 120 мм.

"Щоб погасити вогневу активність противника, сили АТО відкривали вогонь", - відзначають у штабі.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню на Донбасі напередодні Великодніх свят. Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема заплановано продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години. У Міноборони заявили, що готові до режиму припинення вогню і зможуть розпочати відведення озброєнь після семи днів тиші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram