ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікарі звернулися до керівництва країни з проханням допомогти з вивезенням сміття зі Львова

У місті досі переповнені 43 відсотки сміттєвих контейнерів.

Лікарі звернулися до керівництва країни з проханням допомогти з вивезенням сміття зі Львова
Фото: 032.ua

Головлікарі 15 комунальних медичних установ Львова підписали колективне звернення до голови облдержадміністрації, уряду і Президента з проханням допомогти з вивезенням сміття з міста.

Таке рішення медики ухвалили під час наради в управлінні охорони здоров'я міськради, повідомляє Укрінформ.

"Минулого тижня в управлінні була нарада, де порушували проблему, що з медичних установ перестали вивозити сміття. Лікарня, на мою думку, це останнє місце, звідки б повинні були не вивозити сміття. Ми вирішили звернутися до всіх гілок виконавчої влади, щоб вирішити питання із вивезенням сміття з міста", - заявив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Як зазначається у зверненні, з підняттям температури повітря сміття у переповнених контейнерах почне гнити і може з'явитися небезпека появи гострих кишкових інфекцій.

За даними міської ради, у Львові досі переповнені 43 відсотки сміттєвих контейнерів. Протестуючи проти засилля сміття і смороду, жителі перевертають контейнери посеред вулиці.

Нагадаємо, у березні Львівська ОДА взялася за координацію вивезення сміття зі Львова, оскільки міська влада знову не впоралася з його накопиченням на сміттєвих майданчиках міста. Станом на 21 березня у Львові було 599 переповнених сміттєвих майданчиків. Загалом у Львові 1237 сміттєвих майданчиків.

Як повідомлялося, у Львові станом на 31 березня ЛОДА повністю очистила всі сміттєві майданчики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram