ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, двоє отримали поранення у зоні АТО в понеділок

Бойовики 23 рази порушили режим "тиші" на Донбасі.

Двоє військових загинули, двоє отримали поранення у зоні АТО в понеділок
Фото: Макс Левин

Незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню, бойовики 23 рази порушили режим "тиші" в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті двоє бійців загинули, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найактивнішим противник був на Донецькому напрямку. З мінометів калібру 120 і 82 мм бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районі населених пунктів Авдіївка і Шахта Бутівка. З гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали захисників Пісків, Верхньоторецького, Південного та Авдіївки. З великокаліберних кулеметів били по Кам'янці, а зі стрілецької зброї обстрілювали Зайцеве.

На Маріупольському напрямку "найгарячіше" було в районі Широкиного, Чермалика і Красногорівки - бойовики обстрілювали позиції військових з великокаліберних кулеметів. Зі стрілецької зброї терористи відкривали вогонь по опорних пунктах в районі Водяного і Богданівки. Поблизу Гнутового активно діяв ворожий снайпер.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм терористи обстрілювали українські позиції біля Кримського.

"В окремих випадках, щоб погасити вогневу активність противника, сили АТО відкривали вогонь", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню на Донбасі напередодні великодніх свят. Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові і вечірні години. У Міноборони заявили, що готові до режиму припинення вогню і зможуть приступити до відведення озброєнь після семи днів тиші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram