ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував двох учасників "акції незадоволених поляків"

Підозру пред'явлено чотирьом особам.

Суд заарештував двох учасників "акції незадоволених поляків"
Фото: http://varta1.com.ua

Суд заарештував двох учасників "акції незадоволених поляків", яка пройшла минулого тижня на трасі "Львів - Рава-Руська".

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, кримінальну справу в зв'язку з цією проплаченою акцією розслідують за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної приналежності), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування чотирьом учасникам пред'явлено підозру за 110-ю статтею, а двом із них - ще й за 345-ю статтею. Цим двом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вранці 29 березня група в складі приблизно двохсот осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі "Львів - Рава-Руська". Акція мала тривати до 22:00, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям.

Залучені за 150-200 гривень учасники провокації, серед яких був тільки один етнічний поляк, палили шини і тримали в руках виготовлені заздалегідь транспаранти з гаслами "Волинь у серцях" і "Польща вас пам'ятає". Серед учасників провокації були особи без постійного місця проживання і кілька десятків неповнолітніх.

Організаторами акції були названі уродженець Луганської області та жителька Львова, яка перебуває на обліку в психдиспансері, а замовником - лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram