ГоловнаСвіт

Польща звинуватила російських диспетчерів у катастрофі Ту-154 Качинського

У контрольній вишці смоленського аеропорту була якась "третя особа".

Польща звинуватила російських диспетчерів у катастрофі Ту-154 Качинського

Польська прокуратура звинуватила російських диспетчерів у катастрофі літака Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським біля Смоленська.

На думку польських правоохоронців, диспетчери, а також якась "третя особа" навмисне спровокували катастрофу польського урядового лайнера, пише Польське радіо.

"Аналіз доказів - як зібраних раніше, так і недавно отриманих під час слідства - дозволив прокурорам сформулювати нові звинувачення проти авіадиспетчерів, громадян Російської Федерації, а також третьої особи, яка перебувала в диспетчерській вишці, чиї дії щодо умисного провокування катастрофи призвели до загибелі повітряного судна, наслідком чого стала загибель великої кількості людей", - заявив у понеділок на прес-конференції у Варшаві заступник генерального прокурора Польщі Марек Пасенек.

Польща подала до російської влади запит про надання правової допомоги з метою проведення допиту диспетчерів польськими слідчими.

Смоленська катастрофа, в якій загинув польський президент, сталася 10 квітня 2010 року.

Літак, на борту якого перебувало 96 осіб, включаючи голову держави Леха Качинського, розбився під час заходу на посадку на аеродром Смоленськ-Північний в умовах сильного туману й обмеженої видимості. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Качинський прямував до Росії на жалобні заходи до сімдесятих роковин розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram