ГоловнаСвіт

На виборах у Вірменії перемагає владна партія, - екзит-поли

Опозиціонери скаржаться на порушення на виборчих дільницях.

На виборах у Вірменії перемагає владна партія, - екзит-поли

На парламентських виборах у Вірменії в неділю, 2 квітня, перемагає владна Республіканська партія президента Сержа Саргсяна. Вона отримала 46 відсотків голосів виборців. Головний опозиційний альянс отримав 25 відсотків голосів.

Про це свідчать дані екзит-полів, проведених Вірменською асоціацією соціологів і міжнародним агентством Gallup International, передає DW.

Опозиціонери нарікають на порушення на виборчих дільницях, а до дня голосування попереджали про заплановані владою масові фальсифікації. Саргсян, зі свого боку, запевняє, що влада доклала "колосальних зусиль, щоб зробити це знакове голосування бездоганним".

За даними Центрвиборчкому, на виборах проголосували майже 1,318 млн осіб. або близько 51 відсотка виборців. Порогу явки на виборах не передбачено.

Усього у виборах брали участь п'ять партій і чотири партійні блоки, всього близько 1500 кандидатів, які змагалися за 101 депутатське крісло. Згідно із законодавством, партії повинні були подолати п'ятивідсотковий, а блоки - семивідсотковий бар'єр. Якщо за підсумками виборів або в результаті формування коаліції сталу більшість із 54 відсотків депутатів не буде сформовано, то на 28 день з дня голосування відбудеться другий тур парламентських виборів.

Ці вибори були першими після переходу республіки на парламентську форму правління. Повністю республіка перейде на нову форму правління 2018 року, коли спливе термін повноважень чинного президента Вірменії Сержа Саргсяна.

Нагадаємо, що наприкінці березня Вірменія домовилася про нову угоду з ЄС про співпрацю без асоціації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram