ГоловнаСвіт

Вірменія домовилася про нову угоду з ЄС про співпрацю без асоціації

Очікується, що її підпишуть у травні.

Вірменія домовилася про нову угоду з ЄС про співпрацю без асоціації
Фото: EPA/UPG

Вірменія, що три роки тому відмовилася від угоди про асоціацію з Європейським Союзом, домовилася про нову угоду про співпрацю з ЄС. Очікується, що її підпишуть через кілька місяців, можливо, в травні.

Переговори завершилися під час візиту в Брюссель президента Вірменії Сержа Саргсяна, повідомляє Радіо Свобода.

Вірменія в 2013 р. завершила переговори з Євросоюзом щодо угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі, але в тому ж році під тиском Росії радикально змінила курс і відмовилася підписувати цю угоду, вступивши в тодішній Митний союз під керівництвом Росії (зараз переформатовано в Євразійський економічний союз).

У 2015 р. Вірменія розпочала нові переговори про іншу угоду про політичні відносини з Євросоюзом, меншого обсягу і без економічної частини.

Вона повинна підвищити рівень політичних відносин між Вірменією та ЄС, що досі регулюються угодою про партнерство і співробітництво 1999 року.

Раніше в цьому місяці Азербайджан, головний суперник Вірменії, почав переговори про схожу угоду з ЄС, яка також буде менш детальною, ніж угоди про асоціацію, які ЄС уклав з трьома іншими державами-учасниками програми "Східне партнерство" - Україною, Грузією і Молдовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram