ГоловнаСвіт

Шотландії не потрібен ще один референдум, - британський уряд

За даними Рейтер, шотландський уряд усе більше переконується в доцільності проведення нового референдуму.

Шотландії не потрібен ще один референдум, - британський уряд
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Загроза нового референдуму про незалежність Шотландії створює непотрібну невизначеність і поділ у Великобританії.

Таку позицію висловив представник британського уряду, підтвердивши думку прем'єр-міністра Терези Мей, повідомляє агентство Рейтер

"Рішення залишитися у Великобританії було прийнято шотландським народом у 2014 році, і всі докази на цей час свідчать про те, що людям у Шотландії не потрібен ще один референдум", - сказав він.

За його словами, "питання не в тому, чи може бути другий референдум, а в тому, чи повинен він бути - і чітка відповідь на це - ні". "Загроза цього (референдуму, - ред.) створює непотрібну невизначеність і поділ", - наголосив чиновник.

Відзначимо, незважаючи на те, що шотландці не проголосували за незалежність у 2014 році, це питання знову сплило після червневого референдуму про вихід Британії з ЄС.

Минулого тижня джерела Рейтер повідомили, що шотландський уряд усе більше переконується в доцільності проведення нового референдуму про незалежність, вважаючи, що це стане одним із найважливіших викликів наступного року. Шотландія хоче зберегти членство в ЄС навіть після виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, на початку лютого Англія відмовилася допомогати Шотландії з новим референдумом про незалежність. Тоді перший міністр Шотландії заявила, що для Лондона було б "катастрофічним кроком" заблокувати другий шотландський референдум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram