ГоловнаСвіт

Трамп планує збільшити витрати на оборону за рахунок Держдепу і екології, - Reuters

Процес узгодження бюджету з федеральними відомствами займає багато часу і повинен бути затверджений Конгресом.

Трамп планує збільшити витрати на оборону за рахунок Держдепу і екології, - Reuters
Трамп
Фото: EPA/UPG

Пропозиція президента США Дональда Трампа для держбюджету передбачає збільшення витрат Вашингтона на оборону, тоді як кошти, які виділяють Держдепартаменту США і, наприклад, агентству з охорони навколишнього середовища, мають намір скоротити.

Про це йдеться в проекті бюджету, який Білий дім має в понеділок, 27 лютого, направити федеральним відомствам, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на два обізнані джерела, пише DW.

За словами одного з них, Трамп запросив збільшити виділення грошей для Пентагону на суднобудування, військові літаки і надійнішу присутність на ключових міжнародних водних шляхах, таких як Ормузька протока і Південно-Китайське море.

Другий співрозмовник агентства розповів, що бюджет Держдепу можуть скоротити аж на 30%, що призвело б до серйозної реструктуризації відомства та ліквідації низки програм.

Обидва чиновники спілкувалися з агентством на умовах анонімності, оскільки проекту бюджету ще не оприлюднили. При цьому процес узгодження бюджету з федеральними відомствами займає багато часу і в підсумку повинен бути затверджений Конгресом.

Нагадаємо, що напередодні Трамп відмовився від традиційної вечері з пресою. За декілька днів до цього на брифінг у Білий дім не пустили журналістів CNN, BBC, New York Times та інших провідних ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram