ГоловнаСвіт

Іран провів випробування нових крилатих ракет

26 лютого почалися дводенні маневри іранського військово-морського флоту.

Іран провів випробування нових крилатих ракет
Испытания ракет в Иране (Архив)
Фото: EPA/UPG

ВМС Ірану в рамках навчань, які почалися в неділю, 26 лютого, біля Ормузької протоки в Перській затоці випробували останню модифікацію крилатих ракет Nasr.

Про це повідомляє DW.

"Під час маневрів військово-морських сил Velayat 95 у південних водах країни випробували останню модифікацію крилатих ракет Nasr", - заявив міністр оборони Ірану Хоссейн Дехган.

За словами міністра, запуск ракети був успішним, вона вразила свою ціль. Агентство Tasnim повідомляє, що під час навчань також випробували лазерно керовану ракету Dehlaviyeh.

26 лютого почалися дводенні маневри іранського військово-морського флоту, які відбуваються біля стратегічно важливої Ормузької протоки в Перській затоці. Ці навчання стануть першими за час президентства Дональда Трампа, який неодноразово критикував Іран, а також ядерну угоду країн заходу з Тегераном.

Влада Ірану наголошує, що її ракетна програма є оборонною і не має нічого спільного з ядерною угодою, укладеною 2015 року з "шісткою" міжнародних посередників. Під час президентської кампанії президент США Дональд Трамп неодноразово називав угоду "жахливою" і обіцяв переглянути її умови. 3 лютого США ввели нові санкції проти Ірану у зв'язку із запуском балістичної ракети.

У 2016 році США пом'якшили вже чинні обмеження у відповідь на поступки іранської сторони - пом'якшення ядерної програми. Зокрема, санкції зняли з декількох сотень підприємств і понад 50 фізичних осіб. Компромісу щодо ядерної програми Ірану досягнули в липні 2015 року, коли Іран погодився допустити на об'єкти своєї ядерної інфраструктури експертів МАГАТЕ, а країни Заходу у відповідь на це пообіцяли покрокове зняття з Ірану економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram